Wat is loonadministratie.

In een loonadministratie houd je alle financiële en fiscale gegevens over jouw medewerkers. Denk aan het salaris, declaraties, vergoedingen en inhoudingen en alles wat verder nodig is om periodiek (maandelijks, vier-wekelijks of wekelijks) een juiste loonstrook te produceren.  Verder bevat de salarisadministratie ook aale berekende resultaten waaronder de loonstroken, de loonstaat, de fiscale aangiften en de verschillende jaaroverzichten. Maar niet alle werkgevers zijn verplicht om een loonadministratie bij te houden.

Wanneer moet je een loon administratie bijhouden?

Je bent als werkgever wettelijk verplicht een loonadministratie bij te houden als je voldoet aan deze drie voorwaarden:
Je heb personeel indienst (1 of meer)
Het personeel ontvangt loon voor de werkzaamheden
Als werkgever ben je een inhoudingsplichtige

Loonheffing en Loon administratie

Heb je één of meer medewerkers in dienst en betaal je ze loon, dan ben je ook verplicht om loonbelasting en premies af te dragen.

Voldoe je niet aan één of meer van de drie voorwaarden, dan kunnen er geen sociale premies worden afgedragen. En kan er ook geen loonheffing plaatsvinden. Je bent dan dus ook niet verplicht een loonadministratie bij te houden.


Uitbesteden of zelf doen van de salaris administratie?

Dit alles is veel werk en omgeven door een complexe en telkens veranderende wet- en regelgeving. Je hebt niet alleen te maken met fiscale en sociale wetgeving, maar in veel gevallen ook met CAO’s. Veel ondernemers branden zich daar niet aan. Het kost veel tijd en de risico’s op boetes, maar ook het risico dat je geen of onvoldoende gebruik maakt van alle wettelijke mogelijkheden zijn alom aanwezig. Uitbesteden aan een specialist is dan verstandig.
Over ons
Wij zijn een administratiekantoor voor de locale ondernemingen
Recent Nieuws
Contact Info
Stationsweg 41
3331 LR Zwijndrecht
Telefoonnummer: 078-614 2442
Email: Hans@regadv.nl
© All Rights Reserved
DutchPolish